Algemene voorwaarden


Bij JuwL’s behandelen wij uw- en onze eigendommen met de uiterste zorgvuldigheid. Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren wat wij niet hadden kunnen voorzien.
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle afspraken die wij bij JuwL’s maken met onze klanten. JuwL’s is een edel smederij en houdt zich bezig met het ontwerpen, vervaardigen, verkopen en repareren van edelmetalen sieraden. Deze algemene voorwaarden hebben tot doel tussen partijen duidelijkheid te creëren in het geval er, ondanks alle zorgvuldigheid bij beide partijen, toch een geschil mocht ontstaan.
Garantie U heeft drie maanden garantie op onderdelen en sluitwerk. Krassen en verkleuringen na het dragen vallen niet onder de garantie. Mocht er binnen de garantietermijn iets mis zijn met uw sieraad, meldt u ons dit dan per mail. Retourzendingen aan ons atelier zijn voor onze rekening; buiten de garantie termijn zijn de kosten voor reparatie en verzending voor uw rekening. De garantie geldt bij normaal gebruik van uw sieraad.
Levertijd JuwL’s spreekt met u een termijn af waarop de door u gekochte of te laten vervaardigen sieraden klaar zouden kunnen zijn. Er kan altijd iets mis gaan; er kunnen onderdelen niet leverbaar zijn of er kan door andere reden vertraging optreden. Mocht dit zo zijn dan nemen wij contact met u op om de levering alsnog voor een voor beide partijen bevredigende wijze en termijn te laten plaatsvinden. Wij gaan er in dat geval van uit dat beide partijen te goeder trouw handelen.
Verzending en betaling Wij adviseren u voor het verzenden altijd de optie ‘verzekerd verzenden’ te kiezen. In overleg is afhalen ook een optie; het atelier is alleen op afspraak geopend. Wij zijn niet aansprakelijk voor wegraken tijdens vervoer wanneer er is gekozen voor een standaard verzendmethode of wanneer u een fout heeft gemaakt in het opgeven van het adres.
Controleer na ontvangst de sieraden en neem binnen vijf werkdagen contact op met ons als er iets niet in orde is. De prijs die wij vooraf opgeven voor het vervaardigen van een sieraad is altijd inclusief BTW en alle andere bijkomende kosten. Van deze prijs kan niet eenzijdig worden afgeweken. Mocht het zo zijn dat wij een wijziging hebben dan wordt er altijd vooraf contact opgenomen met u.
Wij rekenen graag het bij ons aan het atelier gekochte- of voor u vervaardigde sieraad direct af per pin of overboeking. U ontvangt van ons een factuur bij overdracht.
Er is in bepaalde gevallen overleg mogelijk over betaling in termijnen of een andere betalingsregeling. Wij gaan er van uit dat er van deze mogelijkheid geen misbruik gemaakt wordt en beide partijen met de beste intenties handelen.
Mochten wij genoodzaakt zijn aanzienlijke kosten te makenvoor het vervaardigen van uw sieraad, dan zouden wij kunnen vragen om een voorschot.
Verzending van webshop artikelen vindt plaats nadat wij de betaling hebben ontvangen.
Ontwerp en maatwerk Wat wij voor u maken kan afwijken van wat u in gedachten had. Daarom maken wij vooraf een ontwerp wat u goedkeurt voordat wij aan het werk gaan.
Koopt u iets via de website, dan kan het zijn dat er afwijkingen zijn in de kleur door de wijze waarop erschillende schermen de kleuren weergeven. Een door u opgegeven maat kan iets afwijken.
Alles wat wij ontwerpen; de tekeningen, berekeningen, beschrijvingen, modellen en overige geleverde en daarvoor in aanmerking komende prestaties, blijven intellectueel eigendom van JuwL’s edelsmid, ook al heeft u hiervoor betaald. U wordt geacht deze niet te vermenigvuldigen of na te laten maken zonder vooraf toestemming te hebben gevraagd aan JuwL’s.
Mochten wij een uniek sieraad voor u vervaardigen, of een bestaand sieraad voor u op maat maken, dan gaan wij ervan uit dat u dit daadwerkelijk bij ons afneemt als het werk klaar is. Mocht u van de koop afzien, dan brengen wij de reeds speciaal voor u gemaakte kosten in rekening.
Alle prijzen op de site zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. Aan foutieve prijsinvoer aan onze kant kunt u geen rechten ontlenen.
Eigen materiaal en oud goud Het uithalen en zetten van stenen uit oude sieraden, het omsmelten van oud goud en het repareren van bepaalde gevoelige zaken brengt altijd een risico met zich mee. Dit risico is voor de klant. Wij kunnen niet zien wat er met de sieraden gebeurd is, hoe een steen bijvoorbeeld geleden heeft onder de tijd of wat er is gebruikt om het goud te legeren of solderen. Het kan daarom gebeuren dat er iets breekt of na smelten niet meer omte vormen is.
Houd hier rekening mee met het inleveren van oude sieraden.
Ruilen en retour Mochten wij een uniek sieraad voor u vervaardigen, of een bestaand sieraad voor u op maat maken, dan gaan wij ervan uit dat u dit daadwerkelijk bij ons afneemt als het werk klaar is. Mocht u van de koop afzien, dan brengen wij de reeds speciaal voor u gemaakte kosten in rekening.
Maatwerk kan niet worden geruild of retour worden gestuurd. Mocht u niet tevreden zijn met ons werk, neemt u dan binnen vijf werkdagen contact met ons op. Wij zoeken graag samen met u naar een oplossing.
U mag uw standaard (dus geen maatwerk) webshop bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden per mail bij ons annuleren. U heeft naannulering nogmaals 14 dagen de tijd om het gekochte retour te sturen. U ontvangt het volledige bedrag inclusief de door u betaalde verzendkosten binnen 14 dagen retour op uw rekening. De kosten voor retourzending naar ons atelier zijn voor uw rekening. Het gekochte sieraad verwachten wij ongeschonden en in de originele verpakking retour.
Wij gaan pas over tot terugstorten van de aankoopsom wanneer het retour te ontvangen sieraad ook daadwerkelijk in goedestaat bij ons binnen is.
Overmacht In geval van overmacht is JuwL’s niet aansprakelijk voor het wegraken of beschadigen van uw spullen. Wij denken hierbij aan inbraak, overval of wegraken in de post. Wij bewaren uw eigendommen in de kluis en werk wat wij uitbesteden zullen wij voornamelijk zelf halen en brengen om dit risico zoveel mogelijk te beperken.
Als laatste; wij gaan ervan uit dat we er altijd samen wel uit komen. Mocht u toch niet tevreden zijn dan geeft u dat zo snel mogelijk aan. Wij zoeken graag samen met u naar een oplossing. Uw tevredenheid is onze drijfveer.